KOUKUTTAJA

KOUKUTTAJA
Miltä kuulostaa Laura Frimanin ääni, entäs kalastajakylän arki. Kuvan linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tarinaani. Sata tuntia ilmaista kuuntelua tarjoaa storytel

torsdag 23. september 2010

NORJANMEREN SANAKIRJA 3

Yläkuvassa Morgenstjernen pyydystämä turska, cod 33 kiloa. Johdimme paikallislehden järjestämää konjakkiturskakilpailua useita viikkoja, mutta jäimme lopulta kuudenneksi, ja konjamiinit jäivät saamatta :( :( :( Voittaja sai kaksi pulloa toiseksi tullut pullon. Viime vuonna jäimme kolmanneksi. Silloin harmitti enemmän.

Alakuvassa Morgenstjernen pyydystämä kaikkein aikojen pisin Norjan Mereltä saatu molva ling 2,10 m. Painoa kalalla oli 27 kiloa.



Norjanmeren sanakirja 3. Norjanmeren yleisimmät kalat. Fishes in Norwegian See

Turska Cod

Kolja Haddock

Seiti Saithe/Coalfish

Silli Herring

Makrilli Mackerel

Sinipallas Greenland Halibut

Ruijanpallas Atlantic Halibut

Punasimppu
(Puna-ahven) Redfish

Keila Tusk

Punakampela Plaice

Lyyraturska Pollack

Molva Ling

Villakuore Capelin

Piikkihai Picked Dogfish

Taimen Trout

Lohi Atlantic Salmon

Kissakala Wolffish

Rasvakala Lumbfish

Merikrotti Anglerfish

Ankerias Eel

Hummeri Lobster

Taskurapu Crab

Kuningasrapu King Crab

Katkarapu Deepwater Prawn


Morgenstjernen tärkein saaliskala on turska keskim. n. 165 t vuodessa, Sitten tulee Kolja 150 t, Seiti 40t, sinipallas 15t, muut kalat yhteensä 3-5t.
Tänä vuonna olemme tähän mennessä pyydystäneet Turskaa 155, koljaa 100, seitiä 22t, sinipallasta 15t , muita kaloja 2t.
Koljassa olemme tosi paljon edellä keskimääräistä vuosivauhtia, seitissä aikataulussa, samoin turskassa.Sinipallaksen saaliiksi jäi 15t. Sen pyyntiaika on ohi.
Laivamme liikevaihto noin 3,5 miljoonaa kruunua. Saaliin nettoarvo 3 miljoonaa. Työntekijöitä 3
-lauri-

4 kommentarer:

  1. Kiitos sanakirjasta jälleen kerran! Nyt pitää kyllä kurkata wikipediasta miltä näyttää keila ja molva. Ihan uusia tuttavuuksia!

    SvarSlett
  2. Molva, norjaks lange, on lähes kaiken Suomessa myytävän valmis lipeäkalan raaka-aine. Keila on mateen näköinen kellertävämpi, oikein hyvänmakuinen turskakala.
    Kummatkin ovat täällä väheksyttyjä, eivätkä ne kuulu paikalliseen ruokaperinteeseen.

    SvarSlett
  3. Miksi et hankkinut kameraa Hesasta? Oliko siellä kalliimpia kuin esim Norjassa?

    Eikö sinulle tule "vieroitusoireita" ilman kameraa?

    t helen

    SvarSlett
  4. Ei se hintakysymys oo olenkaan.Eikä vieroituisoireita tule.
    On täällä Stössä sen verran tosi taitavia kamerallisia ihmisiä, että kuvaajaongelmaa ei tule.
    Ja oikeastaan on mukava käyttää toisten kuvia välistä.
    Oppii näkemään uusia tapoja nähdä.
    Ja tiimityöskentely on hyvin antoisaa. :)

    Kyllä se kamerakin tulee hankittua , kunhan kohdalle sattuu.
    Tosin tämä on ollut pisin kameraton tauko vuosiin.
    Pokkarini oli tarkoituskin särkyä ja uuden on tarkoitis osua kohdalle , silloin kun on sen aika.
    Sitä odotellessa mennään tilanteen mukaan.

    SvarSlett